Bliv elev

Film

Scroll ned pil

Drøm og virkelighed - Fantasi og realisme - Verden og dig- Hakuna matata

Læs mere
Om forløbet

Går du med en filminstruktør i maven? Eller er du vild med at filme, passioneret omkring filmens lyd eller er det tv-produktion, der er dit kald? Så er “Film og Medie” linjefaget for dig. 

På filmlinjen kommer vi bredt omkring flere af mediets forskellige stilarter, genrer og formater. Vi arbejder bl.a. med kortfilm - både fiktion og dokumentar - herunder musikvideo og stop motion-film. Vi producerer også nyheder, talkshows og reportager, når vi transformerer vores lokale om til et tv-studie. 

I løbet af skoleåret laver vi én større filmproduktion i form af en kortfilm, hvor ambitionen er at give disse film premiere på en af landets efterskolefilmfestivaler. 

Udover selve filmproduktionen, så har vi fokus på processen både før, under og efter produktionen. Derfor vægter vi ideudvikling højt, da det netop er den gode idé, der afgør, om en film kommer ud over lærredet og når sit publikum. Vi bruger derfor tid på at udklække, udfolde og udvikle filmidéen frem mod den færdige film. Du lærer derfor at idéudvikle, lave step-outline, skrive manuskript og at storyboarde. 

Vores udstyr er af høj kvalitet, og her er både plads til nybegynderen og den erfarne, hvad end du brænder for at udvikle filmens historie, eller du mere er til at filme og klippe den. 

Som filmelev på FFE vil du prøve kræfter med følgende af filmproduktionens væsentligste funktioner: 

Fotograf, instruktør og producer  

Sætte lys og optage lyd  

Finde locations

Lave scenografi 

Finde filmens look i valg af kostumer og rekvisitter

Klippe filmen, lave lyddesign og colorgrade billederne 

Spille skuespil (hvis du har lyst til det).

Herudover skal vi på besøg på et professionelt filmset eller tv-studie. I vores linjefagsuge skal vi ud af huset og samtidig hygge med filmmaraton og popcorn. Vi lægger vægt på at møde og fremme talent, samt pirre kreativiteten, så alle får et både fagligt og personligt udbytte af det, vi laver på filmlinjen. Film er også en holdsport, og derfor vil vi skabe film og produktioner i en god og kammeratlig atmosfære.

Vi elsker film!

Gør du også?

Du kan kombinere film med andre linjer

Indsyn og udsyn

Tjek også alle vore valgfag

Dine undervisere

Sidsel Johnsen

Louise Henriksen