Velkommen

Kære du, som overvejer et efterskoleophold.

Tak fordi du kiggede forbi vores hjemmeside. Jeg håber, du finder lige præcis den efterskole, der passer dig bedst.

Nu, hvor du er her, så vil jeg gerne, meget kort, fortælle om vores efterskole. Hvis du synes, det lyder spændende, så ring til mig på 20972795 eller skriv en mail til frank@ffeonline.dk , så inviterer jeg dig og din familie på besøg her på vores dejlige efterskole.

Kærlig hilsen

Frank Ørndrup Elzer

Forstander

Vores efterskole

Faarevejle Efterskole, har i over hundrede år vokset sig stor og stærk i Lammefjordens sandede jord. Det er bl.a. lykkedes, fordi skolen gennem årene har evnet at forny sig i takt med samfundets udvikling – vel at mærke; forny sig i overensstemmelse med det oprindelige Grundtvig/Koldske grundlag.

Her kan du se tre basale idéer i vores arbejde på Faarevejle Efterskole

Personlig dannelse – at blive dig selv bevidst

Vi tror, at din personlige dannelse frem for alt handler om at blive dig selv og dine værdier bevidst. At du har et sted at møde verden fra. At du kan formulere og fastholde personlige mål – også selvom andre vil noget andet.

Social duelighed – at fungere godt med andre mennesker

Vi tror, at social duelighed handler om, at du kan leve, kommunikere og arbejde frugtbart sammen med mennesker, der er meget anderledes end dig selv. Vi ønsker at styrke din evne til at værdsætte mangfoldighed og se mennesket i enhver.

Faglig lærdom – at du kan leve op til nutidens krav

Vi tror, at faglig lærdom i en globaliseret, digitaliseret og individualiseret verden handler om, at du skal kunne dine ting. Det er vanskeligt at træffe egne valg i vidensamfundet uden den nødvendige faglighed. Derfor er faglig lærdom en mindst ligeså væsentlig og vedkommende dimension som personlig dannelse og social duelighed.

For os er det vigtigt, at du får mulighed for at møde kammerater, der er anderledes end dig selv. I mødet med andre værdier, holdninger og interesser vokser du og får noget vigtigt med dig videre i livet.

Netop for at sikre dette kulturmøde, er vort fagudbud et af de bredeste i landet.

Vi har 9 linjefag, hvor vi holder en meget høj kvalitet og har gode faciliteter.

Du kan vælge et eller flere af nedenstående linjefag:


Her udover tilbyder vi mange forskellige valgfag og kurser, samt lektiecafé hver aften på almindelige skoledage.

Vi glæder os til at se dig heroppe til en rundvisning, hvor vi kan fortælle dig alt om vores dejlige skole.

Velkommen til vores efterskole


Vi har plads til 140 efterskoleelever i to 9. klasser og fire 10. klasser. Alle elever bor i elevhuse med plads til 8-16 elever, hvor vi tilstræber en ligelig fordeling af piger og drenge.

Skolen ligger i grønne, landlige omgivelser tæt på Asnæs og Holbæk.

Vi har egen idrætshal, musiklokale/lydstudie, teater/dansesal, eSport-lokale, biograf/medielokale, motionsrum, kreative værksteder, skolekøkken, vaskeri mv. Desuden har vi trådløst Internet på hele skolen. Alle elever får i starten af skoleåret udleveret en personlig iPad til brug i undervisningen.

OBS: Vi kan ikke tilbyde specialundervisning eller socialpædagogisk støtte.