Flyt dig...


Et år på Faarevejle efterskole handler om at flytte sig - fagligt og menneskeligt.
At udfordre fysiske og mentale grænser - og det er bestemt ikke kedeligt.

Bliv dig...


Det største et menneske kan blive, er sig selv!

Personlig- Faglig- Social og Digital udvikling
 

Korte kurser

Vi udbyder i forskellige perioder, forskellige kurser á ca. 8 uger.
Kurserne udbydes af lærerne, alt efter deres interesser, evner og tid. Der kan derfor opstå ændringer i udbuddet af kurser.

Badminton

I badminton er Danmark blandt de aller bedste nationer i verden. Badminton kan bestemt også dyrkes på et lavere plan, men stadig med “fuld damp på kedlerne”; dette forsøger vi at gøre på Fårevejle Efterskole – samtidig med, at vi vægter begreberne: kammerat skab og fairplay meget højt.

I den daglige undervisning prøver vi at dygtiggøre den enkelte spiller. Den personlige træning omfatter både teknisk-, taktisk- og fysisk træning. Samtidig slutter vi altid lektionerne af med “rigtige” kampe – og øver os i at” tabe og vinde med samme sind” – selvom det kan være svært…

Vi vil i træningsforløbet – efter bedste evne – prøve at tilpasse undervisningen, så du uanset køn og niveau nok skal få sportslige udfordringer.

Vores krav/ forventninger til dig er først og fremmest: at du vælger idrætsgrenen, fordi du virkelig har lyst! – At du deltager aktivt og vil være med til – sammen med kammerater – at gøre idrætstimerne både gode og indholdsrige.
Vi vil i årets løb også tale om foreningsliv og den betydning idrætten har for samfundet og individet.

Vi spiller ofte kampe/ dyster med hinanden, med naboskoler og deltager i øvrigt i alle de stævner og mesterskaber, vi bliver inviteret til; – og det sker ikke så sjældent, at vi kommer hjem med en lille præmie…

Billedkunst

Billedkunst er et kursus for dig, der har lyst til at udfolde dig kreativt.
Det kræver ingen specielle kundskaber eller evner for at vælge faget, bare du har lyst til at deltage og prøve noget nyt.

Der bliver arbejdet i flere forskellige retninger og man kan som deltager i billedkunst, selv være med til at komme med idéer til, hvad vi kan arbejde videre med. Vi tilstræber at nå rundt om tegning, farvelære, akrylmaling samt kunsthistorie. Hvis der er tid, så er der også mulighed for billedmosaik og collage – eller forslag fra dig?

På et valgfag som billedkunst, er stemningen og tempoet rolig og hyggelig. Der bliver snakket på kryds og tværs alt imens der arbejdes. Der er mulighed for fordybelse i forhold til de emner vi berører og der bliver lagt vægt på, at man får oplevelsen og glæden ved at arbejde med sit produkt og de forskellige former for materialer der præsenteres.

Afslutningsvis udstiller vi alt det, der er arbejdet med i løbet af året, så tegninger, malerier og andet kan komme til sin ret et sted på skolen, til glæde for alle.

Blandet bold

Synes du også, at en bold er det bedste legetøj i verden? Så vælg dette valgfag, hvor vi vil prøve kræfter med mange forskellige boldspil – af såvel den kendte som ukendte slags. Der vil være garanti for sved på panden, højt tempo og samarbejde. Vi går ikke i dybden med ét boldspil, men vi lover, at præsentere et væld af sjove, interessante og spændende boldspil.
Her er plads til alle, både nybegynderen og boldekvilibristen. Eneste forudsætning er, at du har mod på at give den fuld gas i alle timerne, og måske opdage et indtil nu skjult talent!
Dette valgfag kan både foregå ude som inde, og vi glæder os til at udforske boldspillets herlige univers.

Bridge

Beskrivelse følger snarest.

Digital design

På dette kursus vil eleverne blive introduceret for webdesign, wordpress, app design og produktion af prototyper af apps, brugervenlighed på de digitale flader, digital konceptudvikling (eks. mobile pay, just-eat), skitser, mockups, wireframes, intro til grafisk design, fonts, farveteori mm.
I forbindelse med konceptudvikling, vil eleverne også arbejde med målgrupper og brugerundersøgelser til at understøtte deres projekts formål.

Formålet med kurset er, at introducere eleverne til digital design på tværs af multimedier (I første omgang primært web og app). Kurset er til den kreative digital interesseret, som har en drøm om at designe sin egen app eller website eller om at udvikle et unikt digitalt koncept.

Kurset varer 8 uger. 8 lektioner a´ 2 timer, en gang ugentligt. Vi vil sammenhængende arbejde på de samme projekter fra kursets start til slut, som fra lektion til lektion vil udvikle sig i takt med det de bliver præsenteret for.

Fotografi

På dette kursus vil eleverne blive præsenteret for forskellige fotogenrer, introduktion til kameraet og indstillinger, digital fotobehandling, lyssætning, komposition, historien i fotoet, fotojournalistik og reportage, historiske og vigtige fotografer og deres arbejde og hvordan fotografiet bruges som medie til at gøre en forskel i verden. Igennem kurset vil eleverne blive stillede alsidige opgaver og midtvejs vil eleverne have mulighed for at spore sig ind på deres interessefelt, som til sidst vil ende ud i en udstilling af deres værker.

Kurset er for den kreative fotointeresserede elev, der har noget på hjerte. Med fotografiet som medie kan man fortælle mange forskellige historier og netop det vil være hovedfokus gennem hele kurset. Vi vil blive introduceret for kameraets indstilling og behandling af fotoet, men det vigtigste er historien bag fotoet og hvordan man får den fortalt.

Kajak

Vi har havkajak på Fårevejle Efterskole. Vi starter i svømmehallen, hvor vi laver vandtilvænningsøvelser og kæntringsøvelser, og svømmer 600 meter. Vi fortsætter ude på fladt vand, hvor man lærer de grundlæggende tag, makkerredning og selvredning. Derefter er der basis for at tage på spændende små ture langs kysten.
Faget kører koncentreret i det varme efterårsvejr.

Sikkerhed

Vores tre friluftslærere er uddannede kano- og havkajak-instruktører. Jesper og Susanne har instruktør 2 samt teknik- og færdighedsniveau epp3. Jonas har instruktør 1 samt epp2.

Lærerne har førstehjælpskursus, opdaterer hvert år livredderprøven, har mange års erfaring med både kano og kajak og er desuden kajakinstruktører i Odsherreds Kajakklub.

Vi sejler kun i perioden: 1. maj til 1. oktober, når vandet er over 10 grader og vindstyrken er under 8 m/s.

Vi sejler kystnært, primært i Lammefjorden.

Vi har altid sikkerhedsudstyr med; bl.a. bugserline, fløjte, nødraketter, mobiltelefon og førstehjælpsudstyr.

Eleverne ror altid med redningsveste - og med våddragter når omstændighederne kræver det.

Vi har maksimalt 8 kajakelever pr. instruktør i vandet og alle har inden da forevist en svømmeprøve på 600 meter i svømmehal.

Vi lægger stor vægt på sikkerheden og de første lektioner handler udelukkende om vandtilvænning, ind- og udstigning i kajakken, makkerredning og selvredning.

Kor

I koret arbejder vi med 2-4 stemmige rytmiske sange. Skolekoret er for alle - så du behøver ikke være musikelev for at deltage. Hvis du synes det er sjovt at synge, eller gerne vil i gang med det, er koret lige noget for dig. Vi hygger os og nyder det fællesskab det er at synge sammen. I løbet af året optræder koret på og udenfor skolen.

Kredsløbstræning

Du kan arbejde med din kondition for at styrke dig i dine øvrige idrætsfag, eller for at blive inspireret til selv at arbejde videre.

Vil du tabe dig?…eller tage på? Eller kan du bare godt lide udfordringer?

Kredsløbstræning, eller konditionstræning, tilbydes 1 gang om ugen, dels i vort dejlige motionsrum, dels i skolens øvrige idrætslokaler.

Vi arbejder stenhårdt med forskellige former for cirkeltræning:

 • Løbebånd
 • Gå-bånd
 • Cross-træner
 • Romaskine
 • Spinning-cykel
 • Ben-træning
 • Sjipning
 • Enkelte vægttræningsøvelser
 • Maveøvelser
 • Styrketræning
  • Massage
  • yogaøvelserKrop & Sjæl

Vi veksler mellem teori og øvelser – og der vil på skift være fokus på psykologi, dramatisering, kost & ernæring, filosofi, leg, fysiologi, fantasirejser, afspænding, massage, Qi gong, yoga og meget mere.

Vi oparbejder positiv tænkning og viden om vores egne muligheder mentalt og psykisk gennem læsning, diskussion og praktiske øvelser.

Vi lærer at ”se” vores eget udtryk. Kropssproget, tonefaldet og det talte ord, fortæller sjældent det samme budskab.

Vi arbejder med bevidste valg og træner i at forudse konsekvenserne af vores valg. Der er jo kæmpestor forskel på, hvad man skal lægge på tallerkenen, hvis man vil tabe sig, tage på, opbygge muskelmasse osv. Ligesom der skal vælges forskellig træningsform om man vil løbe 5 km. eller en halvmaraton.

Vi, lærere, er åbne for at holdet i perioder deler sig i to, hvor den ene gruppe f.eks. arbejder med massage mens den anden gruppe arbejder med personlige målsætninger. Krop og sjæl er et dynamisk fag – og det betyder, at holdets deltagere kan være med til at forme de områder, som vi skal igennem.

Løb/OCR

Dette fag giver energi, glæde og alsidige fysiske udfordringer med udgangspunkt i løb og OCR (Obstacle Course Racing). Faget er til dig, der vil holde løbetræningen ved lige eller til dig, der ønsker at komme i bedre form. Med to ugentlige lektioner vil træningen varieres og indeholde individuelle mål.
Dette fag tager udgangspunkt i løb, men vil inddrage elementer fra funktionel træning. Løbemæssigt vil faget indeholde forskellige typer distanceløb herunder interval, trail, orientering og obstacle.
Faget hedder Løb og OCR, da træningen vil indeholde elementer af crossgym/fit, som udholdenhed, styrke, hastighed, balance, smidighed, koordination, præcision og behændighed.
De eneste forudsætninger er et par gode løbesko og lysten til at være en del af det aktive fællesskab, der opstår blandt løbere.
Vi vil deltage i forskellige løb primært i efterskoleregi og forventer at stille med et hold til både DM og SM for efterskoler.

Rollespil inde/brætspil

Drømmer du om at være helten i en god historie? En listig magiker, en detektiv i en fjern fremtid eller retfærdighedens kriger?
Dette kursus er for dig der har fantasien i orden og lysten til at leve dig ind i et fortryllende univers af orker, drager, robotter, eksplosioner og opklaring af grusomme forbrydelser - den gode historie er i centrum og du bestemmer hovedpersonens handlinger.
Vi har både kurser i bordrollespil og udendørs rollespil.
Bordrollespil, pen and paper, interaktiv historiefortælling, det virkelige RPG.
Bordrollespil anvender ikke udklædning, men handlingen kommer til live igennem ord og det univers der skabes i fællesskab om bordet med terninger i hånden.
Faget vil blive tilrettelagt som flere kurser hen over skoleåret, hvor forskellige typer spil og lege vil blive afprøvet. Målet med kurset er, at ruste dig til at være spiller eller spilleder(Game Master) i rollespil. Rollespil handler om at skabe plots, indlevelse og handling.
Der vil også blive introduceret brætspil som Descent, Werewolf, Dead of Winter og Last Night on Earth.

Rollespile udendørs

I dette kursus smelter udeliv, fantasi, indlevelse, improvisation og teater sammen i levende rollespil også kaldet Live Action Role Play (LARP). Her kan du prøve at bekæmpe dine modstandere med sværdet i hånden, lægge snedige planer eller finde på din helt egen løsning.
Kurset henvender sig til dig, der har lyst til at prøve rollespil og til dig der allerede er trådt ind i denne fantastiske verden og hobby. At spille rollespil kræver ikke forkundskab, men lysten til indlevelse i roller og univers. Der vil blive undervist i spilteori, rollespilsledelse, rolleskabelse, våbentræning og taktik.
Vi vil primært tage udgangspunkt i en fantasyverden, der vil minde om Game of Thrones eller Low Fantasy.
Tag dit rollespilsudstyr med, da skolen kun har begrænset mængde, og få en oplevelse for livet.

Rytmik og musikteori

Her arbejder vi med rytmer lavet på alle mulige måder. Vi klapper, tramper og slår os til bedre færdigheder i det musiske grundelement – rytmik. Ca. hver anden gang arbejder vi med musik på det teoretiske plan. Vi lærer at forstå nodesystemet, aflytte musik og skrive noder. I musikteori indgår musikhistorie, genrer, worldmusic mv.

Svømning

Beachbody, solbriller og håret tilbage.
Kursus i svømning kan være for dig, der er rutineret svømmer og gerne vil holde formen ved lige eller for dig, der ønsker at lære svømning fra bunden.
Faget vil blive en blanding af leg, undervisning og træning på alle niveauer. Igennem kurset vil vi lave alt fra vandtilvænningsøvelser, crawltræning til undervandsrugby og livredningsøvelser. Der vil være livredder og uddannet svømmelærer til kurset.

Teknologi og etik

Kurset er til den nysgerrige og modne elev, der har en interesse i hvordan vores samfund udvikler sig i takt med teknologien. Det er for eleven der drømmer om, måske en dag at arbejde med teknologi og/eller forståelsen heraf. Kurset vil både rumme oplæg om konkret teknologi, såsom robotter og programmering og ligeledes om det samfundsmæssige perspektiv og etisk stillingtagen.
Formålet med kurset er, at introducere eleven til vigtige emner, der fylder meget i hverdagen, men som der sjældent er tid til at tale om og reflektere over.
På kurset vil eleverne blive introduceret til oplæg omhandlende de etiske spørgsmål vedrørende teknologi og teknologiens udvikling. De oplæg eleverne bliver introduceret til, vil senere blive behandlet i samtale og herefter bearbejdet i gruppebaseret projekt. Emner eleverne bliver præsenteret for, vil være transplantationer, transhumanisme, organdonation, robotteknologi, programmering, kunstig intelligens, tracking og overvågning af samfundet, smartphones, cybermobning, lovgivning omkring at dele billeder/videoer mm., ansvarlig teknologi, virtual reality, kloning, gensplejsning og filosofiske tanker.

Eleverne vil få muligheden for at vælge det emner der interesserer dem mest, som de i løbet af kurset kan arbejde i dybden med og efterfølgende præsentere for hinanden.


Træ-klatring

Træklatring tilbydes som kursus i de varme måneder. Vi har to uddannede instruktører.
Klatring er opdelt i en udendørs del (Træklatring) og en indendørs del (Vægklatring). Til klatring vil der både være mulighed for at blive en bedre klatrer samt at lære noget om sikkerhed og udstyr. Træklatring foregår i skovene omkring skolen hvor man vil lære at klatre i forskellige typer træer og hvordan man sikrer i forhold til dansk standard. Vægklatring vil foregå i en klatrehal hvor der er fokus på teknik.
Klatring er for elever der ønsker at udfordre sig selv både fysisk og psykisk.

Væg-klatring

Vægklatring tilbydes som kursus i vintermånederne. Vi har to uddannede instruktører.
Klatring er opdelt i en udendørs del (Træklatring) og en indendørs del (Vægklatring). Til klatring vil der både være mulighed for at blive en bedre klatre samt at lære noget om sikkerhed og udstyr. Træklatring foregår i skovene omkring skolen hvor man vil lære at klatre i forskellige typer træer og hvordan man sikrer i forhold til dansk standard. Vægklatring vil foregå i en klatrehal hvor der er fokus på teknik.
Klatring er for elever der ønsker at udfordre sig selv både fysisk og psykisk.