Livet på skolen

Hilsen fra en tidligere elev


"Nu har jeg gået på Gymnasiet i et halvt år, og jeg er utrolig glad for det! Lærerne er vildt engagerede, klassen fungerer godt, og vennerne er fantastisk flinke. Dog synes jeg stadig, at vi er i slutningen af den fase, hvor vi skal lære hinanden at kende.

Når jeg tænker tilbage på efterskolen, er der en kæmpe forskel! På denne tid sidste år havde der lige været jule-hygge-arrangementer, og vi var sammen på kryds og tværs i ferien, og vi glædede os så meget til at komme tilbage til det dejlige Fårevejle. Jeg må virkelig sige... Jeg savner det.

I går var jeg til et arrangement hos en efterskoleven, hvor vi jo selvfølgelig kom ind på en snak om efterskolen. En snak, hvor jeg så tilbage og fik alle følelser og sanser fra Fårevejle genopfrisket. Grin, smil, hygge og venner over alt - det var, hvad jeg tænkte tilbage på.

En vigtig ting, synes jeg, er, at jeg skal glæde mig over mit bedste år på Fårevejle Efterskole og ikke længtes efter at få det tilbage...

Jeg er sikker på, at min gymnasietid bliver med gode oplevelser, men efterskoleåret var for mig, det mest minderige år og udviklingens år, hvor jeg blev så meget klogere på meget andet end bare det boglige.

Glæder mig til at se jer alle igen!

De allerbedste hilsener, Jasper"

At bo på skolen

"Jeg kom til at bo på værelse med Søren. Han var meget anderledes end mig. Faktisk stod han for alt, hvad jeg hjemmefra havde lært er forkert og derfor var det svært i starten. Men med tiden fandt jeg ud af, at Søren var en fantastisk kammerat og da jeg skulle sige farvel til ham, begyndte jeg at græde."

-Mathias. Tidligere elevEleverne bor i 12 elevhuse, fortrinsvis på dobbeltværelser, men vi har også enkelte tre- og firepersoners værelser. I hvert hus bor der 8 til 16 elever, med en ligelig fordeling af pige- og drengeværelser. Til hvert hus er tilknyttet en husmor eller husfar, som er primær kontaktperson året igennem og som hjælper med at skabe en hyggelig familiestemning.
Eleverne bor på samme værelse hele året.

Kostpolitik

Kosten på Faarevejle Efterskole er præget af kvalitet, ser godt ud, smager godt og er sund. Vi tør godt påstå, at vi formentlig har Danmarks bedste efterskolekøkken - med mad der ofte tangerer gourmetniveau.

Følg køkkenet dagligt på facebook: Klik her

At være efterskoleelev er hårdt arbejde. Der stilles store krav såvel socialt som fagligt. Med 28 boglige lektioner og 8-12 tilvalgslektioner om ugen, foruden idrætskampe, friluftsture, musik og teaterarrangementer, er det nødvendigt med en sund og varieret kost, som giver energi og trivsel.

Vort dygtige køkkenpersonale serverer dagligt 3 hovedmåltider, hvortil der er mødepligt, foruden 3 mellemmåltider.

Disse måltider er smukke, sunde, velsmagende og varierede. Vi undgår så vidt muligt forarbejdede produkter og hvor det kan lade sig gøre, anvendes økologiske råvarer.
Der er naturligvis særlige retter til eleverne med særlige kostvaner.

Der serveres hver dag hjemmebagt brød, frugt, grøntsager og salater samt kød, fisk eller vegetarretter.

Det tilstræbes at måltiderne indtages under rolige og hyggelige former.

Eleverne deltager i madlavning og opvask som en del af undervisningen.

Morgenmad:

F.eks.: Hjemmebagt hvidt brød og rugbrød, knækbrød, riskiks, smør, hjemmelavet syltetøj, ost, cornflakes, havregryn, rugfras, havregrød, havreflakes, hjemmelavet mysli, ymer/yoghurt naturel, frugt, gulerødder, kødpålæg, honning og sukker.
Te, kaffe, appelsin-/æblejuice og mælk.

Formiddagspausen:
Boller, frugt, gulerødder el. lign.

Middagsmaden:

Her serveres der varm mad, næsten altid med kartofler, ris, pasta eller bulgur samt varierende tilbehør af årstidens grøntsager/rodfrugter og blandet salat/råkost.

Eftermiddagsmad:

Lidt hygge i form af knækbrød, frugt, gulerødder el. lign.

Aftensmad:

Her serveres kold mad bestående af hjemmebagt rugbrød, pålæg - kød, fisk, æg, ost, salatbar/råkost og lune retter.


21-mad:

Te, rugbrød med pålæg, frugt mv.

Velbekomme.

Årets gang

I løbet af skoleåret er der særlige perioder og fælles oplevelser. Sådanne oplevelser byder på mange stjernestunder og huskes derfor i særlig grad i årene efter opholdet.

Introugerne er fyldt med efterskoleaktiviteter der har til formål at ryste os alle sammen.

I september tager vi på en 3-dages friluftstur. Turen er en vandretur med indlagte udfordringer. Turen byder på opgaver, som husets beboere skal samarbejde om at løse.

I efteråret tager vi på kulturfagsrejse til Rom.

Skilejrskolen går til Lofsdalen i Sverige. Her har vi 3 dage på langrendsski og 3 dage på alpinski. Elever der ikke er skitossede tilbydes en kultur/naturrejse til Malaga i stedet.


En af årets helt store udfordring er opførelsen af vores musical. I løbet af en uge skal stykket skrives og iscenesættes, musik og kulisser skal produceres, der skal laves lys og lyd, der skal laves reklamer og trykkes billetter osv. Alle elever bidrager til at vi sammen får en af årets helt store oplevelser.

I foråret ligger musik- og teaterfestival, korweekend og frilufttur til Sverige.

Det hele sluttes af i afslutningsugen, med samvær, oplevelser og ture.

Her ud over kan nævnes sportsstævner, bedsteforældredag, jule- og gallafest og ikke mindst alle årets elevfester, koncerter, caféaftener, foredrag og meget meget andet.

Weekender

"Det har været fantastisk at få en meget glad og træt datter hjem på weekend, efter hendes første efterskoleuge. Hun glæder sig til at skulle tilbage igen - lige om lidt! Jeres skole emmer af varme, humor, tydelighed og god stemning - det er vi rigtig glade for."
-Forælder

Eleverne har senest onsdag valgt om de ønsker at blive på skolen eller tage hjem. Enkelte weekender er blive-weekender.

Mange weekender er temaweekender hvor man kan deltage i en aktivitet - andre weekender er det eleverne selv der sørger for indholdet. Der skal naturligvis laves mad og vaskes op - ellers kan man hygge sammen om de aktiviteter lærerne eller eleverne laver. Man har, efter aftale med tilsynslæreren, lov at forlade skolen i dagtimerne for at tage på shopping- eller strandtur.

Skolen arrangerer transport til og fra Roskilde i forbindelse med weekenderne. Klippekort til denne rejse købes på kontoret.

Skolens facilliteter

Faarevejle Efterskole har gode faciliteter til de fag og aktiviteter vi udbyder.

Skolen råder over egen idrætshal i fuld størrelse, beachvolleybane, streetbasketbane samt udendørs boldbane. Vi har et veludstyret motionsrum.

Vort musiklokale er veludrustet, bla. med eget lydstudie og vi har et fantastisk Mac-baseret film/medielokale.

Multisalen danner rammen om undervisning i kor, rytmik, dans og teater, og vi har en lille biograf der kan bruges i undervisningen, og af eleverne i fritiden. Design- og billedkunstlokalet er netop moderniseret og istandsat, og skolen råder over eget fysiklokale. Seneste nyt er et fuldt udstyret eSportlokale, med plads til tre hold á fem spillere.
Der er trådløs internetforbindelse i undervisningsbygningen og i opholdsrum, og projektorer i alle lokaler.

Alle elever og lærere er udstyret med iPads.

På Friluftsmarken har vi overdækket bålplads, sheltere, teltplads og muldtoilet.

På skolen findes et lille vaskeri, der gratis kan benyttes af eleverne.

Pligter

Eleverne står selv for rengøring af deres værelser og elevhuse. Efter morgenmaden redes der seng og ryddes op i husene. I løbet af formiddagen kommer en lærer rundt for at tjekke, at der ser hæderligt ud.

To gange om ugen er der rengøring af værelser, huse og fællesområder. Hver elev deltager, udover rengøringen af sit værelse og elevhus, i mindre rengøringsopgaver på skolen.

I løbet af året har hver elev en uges køkkentjans, hvor man hjælper med at lave mad - en anden uge har man opvasketjans.